Chronologický přehled průběhu zateplení domu

28.11.2011 18:00

___________________________________________________________________________

- 29.11.2011 nám byl z Úřadu městské části Praha 11 z Odboru výstavby doručen Kolaudační souhlas s užíváním stavby. Tím je po 23 měsících práce dokončeno zateplení domu a stavební úpravy s tím spojené. 

- 22.11.2011 se uskutečnila kolaudace stavby s výsledkem, že dokončená stavba odpovídá schválené projektové dokumentaci a všechny potřebné dokumenty byly doloženy podle požadavku Místního úřadu.

- 31.10.2011 jsme na místní úřad Prahy 11 podali žádost o vydání kolaudačního souhlasu a doložili potřebné dokumenty.

- 6.11.2011 byly dokončeny opravy všech reklamovaných prací.

- 25.8.2011 jsme od firmy ATIZ převzali dokončenou stavbu. Učinili jsme tak na základě doporučení našeho stavební dozoru i když jsme na stavbě našli několik nedokončených prací. Ty ovšem bránily užívání stavby.

___________________________________________________________________________

- 2.5.2011 byly podle plánu zahájeny stavební práce s cílem zateplit obvodový plášť domu, včetně rekonstrukce a zeteplení střechy

- 16. a 30.3.2011 se uskutečnily dvě schůzky s Ing. Medunovou, vedoucí oddělení regenerace Jižního Města na místním úřadu a účelem schůzky bylo, dohodnout se na barevné úpravě fasády domu, která by vyhovovala nám i barevné koncepci, kterou určuje oddělení regenerace JM. Původní barevný návrh, který byl součástí projektu, se nám příliš nelíbil, a tak jsme udělali několik vlastních návrhů, ale respektovali jsme paletu barev, která má být v naší části JM. U Ing. Medunové jsme získali podporu a po vzájemné dohodě se dopracovali k barevnému řešení našeho domu, který je kompromisem obou jednajících stran. Námitka nebyla ani na náš návrh, mít na severní stěně domu nápis „Benkova“.

- 8.3.2011 rozhodlo představenstvo družstva po vyhodnocení všech dostupných materiálů, že zateplení domu provede firma ATIZ www.atiz.cz . 9.3.2011 budou s firmou ATIZ zahájeny přípravné práce tak, aby bylo možné dodržet časový harmonogram a zahájit stavební práce 2.5.2011. Předpokládaný konec stavby je plánovaný na 12.8.2011. Na stavební práce bude záruka 78 měsíců a na střechu 120 měsíců. 

- 1.3.2011 se uskutečnil závěrečný pohovor s dvěma firmami, které se dostaly do nejužšího výběru

- Představenstvo družstva sestavuje finanční plán pro zajištění celé stavby, který bude součástí návrhu rozpočtu na rok 2011. Zároveň probíhají další malé úpravy smlouvy, která bude s některou ze stavebních firem podepsána.

- 24.2.2011 se uskutečnila schůzka se dvěmi adepty na provádění stavebního dozoru a po osobním jednání jsme jednoho vybrali. Nyní probíhají úpravy smlouvy se stavebním dozorem.

- 22.2.2011 představenstvo družstva vybralo na základě pohovorů a vyhodnocení nabídek dvě firmy, ze kterých bude vybrán dodavatel stavby. Firmy budou pozvány k osobnímu jednání, které se uskuteční 1.3.2011.

- 17.2.2011 bylo osobní setkání a pohovor s dalšími dvěma vybranými firmami

- 15.2.2011 bylo osobní setkání a pohovor se dvěma vybranými firmami

- 8.2.2011 představenstvo na své pravidelné schůzi vyhodnotilo všechny obdržené nabídky stavebních firem a vybralo čtyři pro další jednání. Se zástupci vybraných firem bude osobní schůzka ve dnech 15.2. a 17.2.2011.

- 9.1.2011 jsme rozeslali dvanácti stavebním firmám poptávku na zateplení domu. Uzávěrka nabídek je 31.1.2011.

- 7.1.2011 jsme z  Ministerstva životního prostředí dostali písemné vyrozumění o udělení dotace na zateplení našeho domu ve výši 5.967.150,- Kč a jednou z podmínek je, že práce musí být dokončeny do 20.4.2012 

- 30.12.2010 - stále čekáme na písemné rozhodnutí ministerstva, zda nám byla dotace udělena

- 30.9.2010 bylo důležité datum, kdy mělo být na Státním fondu životního prostředí rozhodnuto, zda nám bude přidělena dotace na zateplení domu. Výsledek nám měl být oznámen písemně začátkem listopadu.

- 23.9.2010 jsme obdrželi ze Státního fondu životního prostředí písemnou zprávu, že jsme byli dne 22.6.2010 zařazeni do informačního systému pod pořadovým číslem 10837207.

- srpen 2010 - Výkresová dokumentace zateplení domu je dokončena a je připravena k rozesílání stavebním firmám v rámci výběrového řízení na dodavatele stavby.

- 21.6.2010 jsme obdrželi ze Stavebního odboru Prahy 11 rozhodnutí, že stavební úprava zateplení domu je povolena a stavba má být dokončena do července 2012.

- 4.5.2010 jsme obdrželi ze Stavebního odboru Prahy 11 oznámení o zahájení stavebního řízení ve věci zateplení našeho domu.

- 17.3.2010 byla na Státní fond životního prostředí ČR podána žádost o další možnou dotaci s názvem "Dočasný rámec". Nyní musíme počkat na vyrozumění o zařazení žádosti do systému žádostí a na výsledek rozhodnutí ministerstva, zda nám bude dotace přidělena.

- 10.3.2010 s Ing. Moravcem bylo dohodnuto, že požádáme o další dotaci s názvem "Dočasný rámec". Tato dotace je novinkou od 1.3.2010, je o ní málo informací, ale možnosti podat žádost využijeme. Jestli nám bude udělena a v jaké výši, budeme seznámeni po jejím podání.

- 9.3.2010 byla na Státní fond životního prostředí ČR podána žádost o udělení dotace na zateplení domu z fondu "Zelená úsporám". Tím jsme splnili nejdůležitější krok a nyní musíme počkat na výsledek rozhodnutí ministerstva.

- 2.3.2010 byla dokončena veškerá technická dokumentace pro podání žádosti o dotaci.

     Energetický audit - 91 stran

     Projekt ke stavebnímu povolení - 61 stran

- 22.2.2010 - Zpracovaný energetický audit byl předán ke schválení na příslušný úřad a nyní se čeká na jeho podpis.

- 15.2.2010 se uskutečnil průzkum střechy a za pomoci sondy bylo zjištěno, jaké izolační vrstvy na střeše jsou. Podle toho bude navrženo zateplení a rekonstrukce střechy.

- 14.2.2010 se uskutečnila kompletní podrobná stavební prohlídka domu.  Byla dohodnuta veškerá stavebně-technická provedení všech detailů budoucí stavby. Byl dohodnut takový způsob zateplení lodžií, aby nebylo nutné u 17-ti zasklených lodžií měnit stávající skla za nová. (Výměna skel nebude nutná). Byl předložen návrh na rekonstrukci a zateplení střechy, ale konečné rozhodnutí je závislé na provedení sondy, která odhalí, jak a z jakých izolačních vrstev je střecha udělaná. Podle výsledku sondy bude upraven návrh na stavební provedení zateplení střechy. Ve vnitřních prostorách domu budou zatepleny stropy ve sklepních prostorách, strop ve vchodu do domu a strop v průchozí chodbě v sedmém patře. Účelem je zateplit stropy v nevytápěných prostorách domu, nad nimiž jsou byty. Nad vchodové dveře ve směru od školy budou namontovány stříšky. Barevné provedení fasády navrhne místní stavební odbor. Bylo navrženo a schváleno mnoho dalších stavebních detailů stavby, jejichž výčet již přesahuje tento stručný přehled.

Účastníci prohlídky: Rais, Hasík, Šulák, Moravec a dva stavební inženýři.

V nejbližších dnech předloží Ing. Moravec příslušným komisím dílčí zprávy a dokumentaci ke stavbě.

- 1.2.2010 byla s Ing. Moravcem podepsána smlouva na:

a)       Vypracování  energetického hodnocení budovy, energetického auditu, zajištění kladného stanoviska poradenského a informačního střediska projektu  k žádosti o dotace „Zelená úsporám“ v rozsahu splňujícím podmínky dokumentace přikládané k žádosti o dotaci

b)       Vyplnění formulářů a doložení všech potřebných dokladů k žádosti o dotace „Zelená úsporám“, včetně podání a projednání na příslušném úřadě (pracovišti Státního fondu životního prostředí).

c)       Vyřízení stavebního povolení spočívající zejména ve vyhotovení a podání žádostí, doložení potřebných požadovaných dokladů, zajištění kladného vyjádření dotčených orgánů ( Hasičského záchranného sboru, MHMP-Odbor ochrany prostředí, Odbor Životního prostředí, MHMP- Odbor správy majetku, oddělení výkonu vlastnických práv, atd.) doplnění projektu pro stavební povolení atd., podání na stavební úřad a jednání se stavebním úřadem

d)       doplnění projektu ke stavebnímu povolení do podoby „prováděcího“ projektu stavebních úprav zateplení - v kvalitě a rozsahu použitelném  pro poptávku (výzvu k nabídce) a zejména i pro kompletní realizaci a kontrolu požadovaných prací. 

 - Ještě před podepsáním smlouvy začal Ing. Moravec pracovat na projektu, energetickém auditu a začal kreslit stavební výkresovou dokumentaci domu a všech stavebních detailů.

 - 1.2.2010 se uskutečnila schůzka s firmou MORAVEC a spol., jejímž výsledkem byla dohoda nad textem smlouvy na vypracování projektu, energetického auditu atd. Všechny naše požadavky byly přijaty.

Současně předáme vyplněný dotazník pro energetický audit a stavební výkresovou dokumentaci od domu.

- 21.1.2010 jsme společně se Správou družstevních realit (SDR) začali vyplňovat dotazník čítající cca 120 otázek pro zahájení práce na energetickém auditu domu.

- od 20.1.2010 pracujeme na úpravě návrhu smlouvy na provedení stavební části zateplení domu

- od 14.1.2010 pracujeme na úpravě návrhu smlouvy na provedení projektu, energetického auditu, posouzení stavu domu atd.

- 12.1.2010 rozhodla členská schůze na základě předloženého návrhu, že bude provedeno kompletní zateplení našeho domu.